Potgooi – Gesondheid – 26 April 2018 – Hiptertensie

Alpha Lipid™ Lifeline™ -7067

Aangebied Donderdae om 11vm deur Cathy

Luister weer klik HIER

Al wat jy nodig het om te weet oor hipertensie of hoë bloeddruk

 Daar is geen twyfel dat die hoë bloeddruk is ‘n groot risiko vir koronêre hartsiekte soos angina pectoris, hartaanval, beroerte, en chroniese niersiekte. Hoë bloeddruk is ‘n toestand wat veroorsaak dat patologiese veranderinge in die hart, dws. Hipertensie toename hart en verminder die niere. Pasiënte met hoë bloeddruk het ‘n vyf keer groter risiko van koronêre hartsiekte en twintig keer hoër risiko van serebrovaskulêre dood.

Wat is bloeddruk

Om te verstaan ​​wat dit beteken hoë bloeddruk, moet ons eers weet wat is die bloeddruk. Bloeddruk is eintlik die druk in die are van die menslike liggaam wat ontstaan ​​as die hart werk beginsel dat bloed pomp te pomp deur die groot are wat tak uit in kleiner slagare en kapillêre, wat nog steeds die liggaam te voorsien met bloed met suurstof verryk, dat die bloed terug na die hart deur die are. Die bloed wat jaag deur die are skep ‘n druk op die wande van bloedvate, en die druk word genoem arteriële druk. Hierdie druk moet sterk genoeg wees om voldoende bloedvloei te voorsien gedurende die aktiwiteit en tydens ontspanning. Arteriële druk as gevolg van die verplasing van die bloed in die aorta in die linker ventrikel van die hart en bloed stoot deur die pulmonale klep in die pulmonale arterie in die regter ventrikel van die hart. ‘N ander krag produseer arteries wanneer hulle skep weerstand teen die vloei van bloed. As die haarvate is wyd oop, kan bloed maklik deur hulle vloei. Maar wanneer die kapillêre is vernou, bloed vloei deur hulle is meer moeilik en verhoog die druk in die kapillêre vate en dan blyk hoë bloeddruk. Die verhoogde bloeddruk kan veroorsaak skade aan die are en hart. Arteriële druk is verdeel in sistoliese druk of maksimum druk waarde by die tyd van die sametrekking van die hart en die diastoliese druk of ‘n minimum druk op die oomblik wanneer die hart ontspan.

Definieer hipertensie of hoë bloeddruk

As ons probeer om hipertensie te definieer wat ons kan sê dat die kriteria vir die diagnose van hipertensie is omstrede, want die bloeddruk verhoog met ouderdom en wissel van die een na die ander metings. Die grootste aantal skrywers is van mening dat hipertensie teenwoordig is as die diastoliese druk voortdurend 100 mm Hg in mense oor die ouderdom van 60, of 90 mm Hg in mense met minder as 50 jaar oorskry. Daar word vermoed dat die vaskulêre komplikasies van hipertensie resultate van ‘n toename in bloeddruk. Sistoliese bloeddruk bo 200 mmHg is ‘n uiterste bloeddruk, en word beskou as maligne hipertensie.

Wanneer ons sê definieer hipertensie kan ons sê dat hipertensie wat nie lei tot ooglopende veranderings van die hart staan ​​bekend as die “hipertensiewe vaskulêre siekte.”

Maar toe hulle linker ventrikulêre hipertrofie bestaan, hartversaking en koronêre bloedvatsiekte “hipertensiewe vaskulêre siekte” is die toepaslike term.

Enige vorm van hipertensie is ongewoon voor die ouderdom van 20s. Die jong mense word dikwels veroorsaak deur chroniese glomerulonefritis, renale arterie stenose, piëlonefritis, of koarktasie van die aorta.

In staat is transienten toename in bloeddruk veroorsaak deur opwinding, vrees of moegheid en verhoog slegs sistoliese bloeddruk in die bejaarde verlies van elastisiteit van die groot are weerspieël nie die hipertensiewe siekte.

As ons wil hê om hipertensie te definieer, moet ons praat oor haar klassifikasie:

Primêre hipertensie in ongeveer 85% van die gevalle, daar is geen identifiseerbare oorsaak van hipertensiewe vaskulêre of kardiovaskulêre siekte. Essensiële hipertensie kom gewoonlik tussen die 25s en 55s jaar van ouderdom. Die familiegeskiedenis is gewoonlik inligting oor hipertensie (aanvalle, skielike dood, hartversaking). Mees algemene in vroue as mans. Veranderinge in die druk in die vroeë stadiums is tydelik, maar later die druk geleidelik toegeneem, selfs in gevalle waar daar ‘n bewese siekte is dit moontlik dat die druk verander, afhangende van bv. van emosionele stres, veral woede, beledigings of nederlaag. Bloeddruk is laer as word gemeet in pasiënte wat lê as in die geval wanneer pasiënte in die kliniek ondersoek. Dit is ook laer whan bloeddruk as pasiënte tuis of tydens daaglikse aktiwiteite gemeet. Die diagnose is nog nie vasgestel watter waardes moet geneem word as gesaghebbende hipertensie te definieer.

Waarskuwing: Al die bogenoemde is waar vir ander vorme van hipertensie. Die diagnose van essensiële hipertensie kan nie geplaas word uitsluitlik op grond van die eksamen en herhaling van spesifieke oorsake.

Renale Hipertensie

Vaskulêre – miskien, as, die mees algemene geneesbaar oorsaak van hipertensie kan oorweeg word om ‘n vernouing van een of beide renale arteries as gevolg van aterosklerose, fibro hiperplasie, of as gevolg van ander oorsake. Het die dieselfde kursus as essensiële hipertensie, maar dit kan opgespoor word deur die teenwoordigheid van die volgende omstandighede:

– In die geval bo die ouderdom van 50 jaar, indien daar is dilatasie van ‘n epigastriese of nierslagaar

– As daar is oral aterosklerose en indien daar verskille in die mate en die buitekant lyk in teenstelling tot die tyd wanneer dit blyk in die bloedvate

– Indien daar uitgebrei hiper konsentrasie van kontras materiaal by urography, wat kan gesien word in die siek nier

– Indien daar ‘n verhoogde bedrag van die aktiwiteit van renien in renale veneuse bloed (relatief tot die ander nier)

– Indien die uitskeiding van radioaktiewe materiaal vanaf die nier is normaal

– As arteriosklerose of fibro renale hiperplasie kan bewys met ‘n r. arteriogram.

Die funksionele betekenis hierdie veranderinge ‘n word bepaal deur gebruik te maak van die Howard-Stame toets wat afgeneem konsentrasies van natrium en verhoogde osmostat in urine op die kant wat geraak word.

Parenchimal – chroniese glomerulonefritis en piëlonefritis is die grootste groep tot dusver bekend oorsake van hipertensie. Minder gereeld, die eensydige piëlonefritis, maar hy is chirurgies behandel word. In seldsame oorsake polisistiese niere en aangebore of verworwe obstruktiewe hidronefrose. Akute glomerulonefritis word dikwels geassosieer met hipertensie.

Endokriene – pheochromocytom die tumor bynier medulla klier of (minder algemeen) hromafinog weefsel langs die vesel. Volgehoue ​​of onderbroke teenwoordigheid van hipertensie, norepinefrien of epinefrien in die bloedstroom veroorsaak. Hipertensie kan veroorsaak en Cushing se sindroom, primêre ALDOSTERONISME, die gebrek van 17 – hydroxylase, aangebore bynier hiperplasie met virilizmom en oordosis desoksikortikosteroon in die behandeling van mislukking van die bynier gevolg deur eosinofiliese pituïtêre tumor wat veroorsaak dat akromegalie.

Koarktasie van die aorta – ‘n aangebore vernouing van die aortiese boog lei tot hipertensie in die boonste ledemate en karotis arteries. Bloeddruk in die bene is normaal of verminder.

Verskeie effekte – hipertensie verskillende sterktes is ‘n ontmoeting in die arbeidsmark met uitgedruk Toxemia, dan in die geval van tumor of hematoom wat lei tot verhoogde intrakraniale druk, oor-distensie van die blaas en in die laaste stadiums van Poliarteritis, verspreide lupus ervthematosus en skleroderma.

Gestasie Hipertensie kom tydens swangerskap in vroue wat normale druk het en kan bied met Preeclampsie, wat gewoonlik na 28 weke van swangerskap, gevolg deur ‘n hoë druk vir ‘n tydperk van ‘n paar uur, word gekenmerk deur die voorkoms van proteïenurie en edeem, soos swangerskap vorder en edeem groei en eklempsija die moeilike situasie van die bogenoemde simptome.

Maligne hipertensie – enige vorm van ernstige hipertensie kan gevaarlik raak. Diastoliese druk styg bo 130 mm Hg en lei tot ‘n merkbare nekrose van die arteriole, dan vorder nierversaking, en papillêre edeem. Papillêre edeem kan renale ontoereikendheid voorafgaan. Die term “kwaadaardige” gebruik word omdat die sterftesyfer is baie hoog en 100% binne twee jaar nader, indien dit nie behandel word nie.

Patogenese: noodsaaklik en renale hipertensie veroorsaak word deur verhoogde weerstand in die perifere bloedvate. Die meganisme van hierdie gebeurtenis is op die oomblik, onbekend. Tot die etiketaanwysings na te kom of as gevolg van die ontstaan ​​van hartversaking of edeem, kardiale uitset verminder. Presorenalne stowwe kan ‘n rol in noodsaaklike en renale hipertensie, maar dit is nog nie bewys in die kliniese praktyk.
In feochromocytoom hipertensie word veroorsaak deur verskeie faktore en verhoogde kardiale omset en perifere weerstand as gevolg van die teenwoordigheid van epinefrien en norepinefrien in die bloedstroom. Daar is geen bekende meganisme van hipertensie as gevolg van bynier glukokortikoïede, aldosteroon en desoksikortikosteroon. Hipertensie in koarktasie van die aorta hang direk op vernouing. Linker ventrikulêre verwyder die bloed in ‘n klein kamer “, hoewel nierfunksie kan ook betrokke wees.

Patologie van hipertensie

Ernstige hipertensie lei tot omkeerbare vernouing van bloedvate op die eerste, maar later hierdie veranderinge permanent as ‘n gevolg van die verdikking van die intima, hipertrofie van die spier vesels en doorschijnend degenerasie. In maligne hipertensie, arteriolêre nekrose (veral in nier bloedvate) ontwikkel vinnig en is verantwoordelik vir die formationof akute toestand van nierversaking. Sekondêr lei tot linker ventrikulêre hipertrofie en mislukking, sowel as ‘n verandering in die arteriole. Hipertensie versnel die aterosklerotiese proses in die koronêre en serebrale arteries, gereelde gevolge word gemanifesteer in die etiketaanwysings na te kom of as gevolg van die ontstaan ​​van miokardiale infarksie en serebrale bloeding of trombose.

Hipertensie te definieer, moet ons weet die kliniese beeld van hipertensie:

Kliniese en laboratorium bevindinge is hoofsaaklik gefokus op die mate van vaskulêre agteruitgang asook belangrike organe: die hart, brein, niere, oë en randapparatuur arteries.

Simptome sluit in ligte tot matig uitgespreek essensiële hipertensie is goed verdra word. Onbepaalde simptome voorkom nadat die pasiënt leer te hê “hoë bloeddruk”. Suboccipital pyn kom vroeg in die oggend en onderhou die hele dag, maar dit is moontlik om enige tipe van hoofpyn (insluitend selfs simuleer migraine) om te verwag. Ander algemene klagtes sluit in: duiseligheid, gevoel van bekommernis in die kop, moegheid, verlies van energie, hartkloppings. Hierdie simptome voorkom as gevolg van kommer oor die teenwoordigheid van hipertensie of as gevolg van geassosieerde sielkundige stres ..

Pasiënte met pheochromocytomas wat skei hoofsaaklik norepinefrien gewoonlik het ernstige hipertensie. Afwisselend vrystellings van katesjolamiene lei (wat ‘n paar minute of ure kan duur) van akute angs, hartkloppings, diep asemhaling, bleekheid, kouekoors, naarheid en braking aan te val. Tydens die aanval, bloeddruk verhoog en kan ontwikkel angina of akute pulmonêre edeem. In primêre ALDOSTERONISME pasiënte kan algemene terugvoer episodes van spierswakheid of verlamming, parestesie, en poliurie nokturie.

As die hart aangetas word, dan is daar paroksismale nagtelike dispnee of asma met of sonder simptome van chroniese linker ventrikulêre. Jy kan die ontwikkeling van angina pectoris of miokardiale infarction.Renal veranderinge nie lei tot baie uitgesproke simptome. Nokturie is moontlik of plaasvervangende hematuria. Perifere arteriële siekte lei dikwels tot intermitterende kloudikasie. Wanneer die terminale aorta is wat geraak word deur vernouing daar is ‘n pyn in die boude en laer dele van die rug terwyl loop, en mans impotent raak.

Veranderinge in die brein lei hemiplegie en afasie as gevolg van trombose of skielike bloeding wat kan lei tot die dood binne ‘n paar ure of dae. In maligne hipertensie (en soms in haar afwesigheid) verskyn erge hoofpyn, verwarring, koma, konvulsies, verswakte visie, verbygaande neurologiese tekens, naarheid en braking (hipertensiewe enkefalopatie). Die meganisme van vorming is nie bekend nie. Mag ‘n rol in die vorming serebrale edeem, en as jy neem die behandeling, die veranderinge is omkeerbaar.

Fisiese tekens is afhanklik van die oorsaak van hipertensie, die duur en intensiteit en die vlak van die skade aan die lewe-besparing organe.

Bloeddruk

Die diagnose van hipertensie kan nie geplaas word in pasiënte onder die ouderdom van 50 jaar so lank as jou bloeddruk nie die waarde van 140/90 mm oorskry nie? Hg, of wanneer die pasiënt vir ten minste 3 keer vir 20 minute om te rus of meer, en dit is in die gesinskring. Gedurende meting van bloeddruk in die normale manier waardes? Hoër kan wees as wanneer daar geen hipertensiewe siekte want in vrede, bloeddruk na normaal terugkeer, is dit in werklikheid, vaskulêre hiperaktiwiteit, nie hipertensie.

Retina – Keith – Wageneirova (KW) klassifikasie veranderinge aan hoë bloeddruk het prognostiese belang en pas goed met die kliniese kursus.

KW1 = Minimum arteriële vernouing

KW2 = Iets meer beduidende vernouing van die arteriële en veneuse die rang eer.

KW3 = Fluffy tipe eksudaat van die “watte” met rooi trim en omsendbrief bloeding.

KW4 = Maak nie saak watter een van die bogenoemde plus papilloedema, optiese skyf opstand, fisiologiese holte uitwissing, versteurde kante van die skyf. Maligne hipertensie word altyd geassosieer met papilloedema ..

Hart en are – aangehoor kan word, harde, tweede toon oor die aorta en sistoliese storting bang. Die siekte kan gedemonstreer word deur die verhoging van die linker ventrikel. Dit is ook waargeneem mislukking van die linker ventrikel, veranderinge in die basale long partye en pulsus toegeneem ritme.

Pols moet – Dit is noodsaaklik om direkte vergelyking te maak van die pulse in die karotis, radiale, femorale en popliteale are en slagare van die voet. Dit is nodig om kennis te neem van die teenwoordigheid of afwesigheid van die pols in die groot are, insluitende die abdominale aorta en iliaca are. Bloeddruk moet gemeet word in beide arms en bene.

Brein – Kan gevind word neurologiese tekens van serebrale trombose of bloeding. Van neurologiese tekens teenwoordig is ‘n positiewe Babinski of Hoffmann en soms suiwer hemiplegie of hemianopsia.

Hormonale status – As daar is tekens van Cushing siekte dit nodig om hulle in kennis te stel: full-body obesity, hirsutisme, aknee, kan verskuif word deur die teenwoordigheid van die bynier tumore. In primêre ALDOSTERONISME daar is ook slap verlamming en spierswakheid en hiperaktiwiteit of afwesigheid van tendonreflekse.

Koarktasie van die aorta – Femorale arterie pols verswak of uitgebrei word in vergelyking met die radiale arterie pols. In jong mense genoem bevinding bevestig die diagnose van koarktasie van die aorta. Die diagnose word bevestig deur die teenwoordigheid van die basale gemompel dat in die interscapular streek oorgedra word. Kan betas en kollaterale are langs die onderste rand van die ribbes en die skapulier veral rondom die kante.

Parenchiem renale siekte: Pasiënte het die voorkoms en reuk van uremie. Polisistiese niere is groot en goed kan palpeer word.

Laboratorium resultate het ook ‘n belangrike rol wanneer ons wil hipertensie te definieer.

Roetine-ondersoek van urine kan toon lae spesifieke waardes? Voorbeeld van parenchiem niersiekte of nefropatie in primêre ALDOSTERONISME?. In beide gevalle, die PNP het toegeneem as gevolg van progressiewe uremie lei tot bloedarmoede. Egter in ALDOSTERONISME kalium konsentrasie is laag, terwyl die natrium konsentrasie en C02 word verhoog; teenoorgestelde bevinding is moontlik in uremie verband hou met primêre niersiekte.

Nephrosclerosis word vergesel deur proteïenurie korrel verskynsels en soms microhematuria, op die basis van hierdie elemente, kan dit nie onderskei word van ‘n chroniese nefriet.

As jy gedurende die eksamen vind bacilluria vars en skoon, dit is ten gunste van chroniese piëlonefritis. Minder algemeen is veranderinge in leukosiete. Piuria is nie ‘n algemene bevinding. Vir alle pasiënte uitgevoer moet word kwantitatiewe kulture van suiwer monsters en herhaal dit met tussenposes, soos in chroniese piëlonefritis bacilluria kan soms teenwoordig wees.

As die kliniese beeld is in ooreenstemming van Cushing se siekte, of feochromocytoom is wat nodig is om ‘n kwantitatiewe bepaling van 17 Hydroxysteroide en 17 Ketosteroide in die urine te maak. Dit is nie nodig om gereeld te bepaal aldosteroon in die urine, behalwe in baie rapurpurne striae en graan vel. Termyn van een nier stadium of in grensgevalle. Die diagnose word bevestig met biochemiese analise ..

Radiografiese bevindings is ‘n belangrike metode wanneer ons wil hipertensie te definieer.

Radiograaf kan openbaar Uzur ribbes en ‘n klein knoppie met aorta koarktasie van die aorta en hart graad van vergroting wat veroorsaak word deur hipertensie. Intraveneuse urography ons kan inlig oor die relatiewe grootte van die nier, die skedule teenstelling, verandering van die posisie van die nier, die teenwoordigheid van obstruksie, en pilonefritisu nier.

EKG-gebaseerde kan die graad van die hipertrofie van die linker ventrikel presies as tekens van verswakte lewensvatbaarheid in die kroonslagare bepaal en uitgedruk Q golwe. In ALDOSTERONISME Q-T-interval verleng.

Jy mag nodig wees om dit te eens en transfemoral aorto ortografie. Kontras is wat nodig is om in te spuit in die voorkant van die skeiding van die renale arteries, analise van die radio uitskeiding in beide niere, urine-analise op ‘n bepaalde nier (die meting van die uitdrukking van die water, elektroliete, inulien, PAK).

Kontrole-analise van hipertensie

Is raadsaam periodieke oftalmologiese eksamen, EKG die toestand van die hart en niere te bepaal, radiografia bors, PSP uitskeiding, NPN, urine spesifieke swaartekrag, sowel as die bepaling van proteïen in die urine. Op hierdie manier is dit moontlik is om progressie van die siekte te monitor.

Behandeling van hipotensiewe vloei

Baie pasiënte met hipertensie, veral middeljarige vroue voel goed en dit genees nie. Daarom is dit nodig om versigtig te wees in terme van die besluite en advies oor die behandeling.

Hipertensie het ‘n verskillende gewig in verhouding tot verskillende pasiënte, en moet dus behandeling hang af van die graad van erns van hipertensie en die teenwoordigheid van komplikasies.

Behandeling van komplikasies

Die volgende komplikasies word beskryf onder kongestiewe mislukking: koronêre, serebrale, renale, angina pectoris, miokardiale infarksie, serebrale bloeding, serebrale trombose en nierversaking.

Daar is geen rede vir die hoofpyn in hipertensie, maar dit is dikwels ‘n emosionele oorsprong, behalwe in gevalle van versnelde of maligne hipertensie. Stel en verduidelikings is dikwels nuttig.

Gewigsverlies

Vetsug hoef nie noodwendig moet vergesel word deur hoë bloeddruk. Maar daar is ‘n sterk verband tussen vetsug en hoë bloeddruk. Vetsugtige mense het drie keer meer geneig om hoë bloeddruk in vergelyking met normale gewig mense. Vetsugtige mense het ‘n ekstra bedrag van die bloed wat met die hoë bloeddruk is baie druk op die hart. Miskien is dit belangrik om te beklemtoon dat dit moeilik is om te volhard op ‘n dieet. Normalisering van die liggaam gewig in vetsugtige pasiënte kan bloeddruk verminder, of selfs te bring om dit te normale perke. In ernstige vorme hoë bloeddruk, die vermindering van die liggaam gewig dwelms meer effektief maak. Daar moet op gelet word dat met die veroudering van ‘n groot aantal mense in gewig kry. Die rede hiervoor is die volgende: na 25 jaar van lewende organismes moet 10 kalorieë minder per dag vir elke jaar van die lewe. Persone van 50 moet dag minder 250 kalorieë (25 x 10) in te voer. As jy in 100 kalorieë elke dag meer (byvoorbeeld, een sny brood), vir ‘n jaar sal jy kry vyf kg in gewig.

Vermindering van sout inname

Behandeling van hoë bloeddruk sluit in verminderde inname van natrium. Groot beperking van sout inname is nie nodig nie. Aanbevole daaglikse inname tot een teelepel sout. Dit kan bloeddruk verminder deur 10 mmHg. Ten einde ‘n bietjie van die sout te besef dit word aanbeveel om ‘n dieet met meer vars groente en vrugte te hê. Kos in plaas van sout moet bygevoeg word kruie speserye en suurlemoen. Vermy ingemaakte produkte, sout vleis en suiwelprodukte, sowel as alle ander sout produkte insluitend groente gestoor vir die winter (suur kool, soetrissies, komkommers, ens.).

Fisiese aktiwiteit

Gereelde fisiese oefening is voordelig vir pasiënte met hoë bloeddruk. Daar is bevind dat fisiese oefening verminder bloeddruk en maak mense meer gemotiveerd vir behandeling. Voor om betrokke te raak in fisiese aktiwiteit, is dit eers nodig is om fisies ondersoek moet word, veral laai toets van die liggaamlike inspanning, die grootte van die belastings te bepaal. Fisiese aktiwiteit kan ook skadelik wees indien dit nie behoorlik gedoseer. Loop, fiets, en swem word aanbeveel. Die oefeninge word nie aanbeveel nie, waar meer kopbewegings of statiese laste (opheffing, stoot motors en so aan) uitgevoer word. Fisiese aktiwiteit moet goed wees. Fisiese aktiwiteit stel in ongunstige weerstoestande (temperature onder 0 ° C of bo 25 ° C in die skaduwee, humiditeit meer as 70%)

Ontspannings tegnieke

In onlangse jare het belangstelling in verskeie ontspannings tegnieke in die behandeling van hoë bloeddruk verhoog. Hierdie metode kan kry goeie gevolge in geestelik gespannen persoon. Daar moet op gelet word dat hierdie behandeling toegepas moet word met die nakoming van dieet, fisiese aktiwiteit en farmakoterapie. Verskillende tegnieke is ontspanningsoefeninge, joga, transendentale meditasie en nog baie meer.

Prognose van hipertensie

Alhoewel pasiënte met hoë bloeddruk maklik om ‘n normale lewe te hê, hulle na die onbehandelde hipertensie kardiovaskulêre siektes sterf as gevolg van komplikasies binne 20 jaar.

Die basiese oorsake van hipertensie is wat verantwoordelik is vir die dood, net soos in Cushing siekte, Poliarteritis en terminale nefritis.

Vertaal uit Remedy Land hypertension

Be the first to comment

Leave a Reply