SOET MURGPAMPOENTJIEBROOD(Zucchinibrood)

Alpha Lipid™ Lifeline™ -7067

3 eiers
¼ koppie Bulgaarse jogurt
¼ koppie olyf- of avokado-olie
1 ¾ koppie ligbruinsuiker
½ koppie fyngedrukte avokado
2 koppies grof gerasperde murgpampoentjies
2 teelepels roosmaryn, gekap
1 lemoen se gerasperde skil
3 koppies witmeel
½ teelepel bakpoeier
1 teelepel koeksoda
1 teelepel sout
1 koppie dennepitte (opsioneel)

Voorverhit die oond tot 170 °C. Smeer 2 klein broodpanne van 22 cm x 12 cm.
Meng die eiers, jogurt, olie, suiker en avokado goed saam. Roer die murgpampoen, roosmaryn en lemoenskil by. Meng die meel, bakpoeier, koeksoda, sout en die helfte van die dennepitte in ’n aparte bak
Meng die nat en droë bestanddele saam, verdeel dit tussen die broodpanne en maak die bokante met ’n lepel gelyk. Sprinkel die res van die neute oor. Bak vir 1 uur of totdat ’n toetspen skoon uitkom en die bokant goudbruin is. Laat die brood 10 minute in die pan afkoel voor jy dit uitkeer. Laat dit dan heeltemal afkoel voor jy dit sny. Bedien met roomkaas.
Bak en Babbel


 

Be the first to comment

Leave a Reply